Content marketing voor zakelijke dienstverlening 2017-01-03T14:20:11+00:00

Succes in zakelijke dienstverlening met content marketing

Zakelijke dienstverlening en content marketing zijn voor elkaar in de wieg gelegd. Zowel bestaande als nieuwe klantrelaties profiteren van kennis die dienstverleners en haar werknemers delen met hun omgeving. Dit kan in nieuwsbrieven zijn, in artikelen op de site, maar ook doordat deze kennis actief wordt gedeeld via social media. Zo laten kantoren aan hun omgeving zien welke expertise er aanwezig is en verhogen ze hun vindbaarheid en onderscheidend vermogen.

De randvoorwaarden om dit effectief te doen is dat een bedrijf altijd een actueel beeld heeft van de ontwikkelingen in haar vakgebied en doelmarkten. Daarnaast is het genereren van bereik een vereiste om uw boodschap voldoende te laten resoneren. Een tweemaandelijkse nieuwsbrief volstaat niet meer. U moet hiervoor nieuwe kanalen aanboren. HowardsHome Curation Hub helpt hierbij:

 • Door continu nieuws en social media te monitoren op o.a. ontwikkelingen in uw branche
 • Door uw consultants en andere medewerkers in staat te stellen kennis te delen
 • Door bereik te genereren binnen uw doelgroepen
Zakelijk dienstverleners aan het werk


HowardsHome Curation Hub

Met HowardsHome Curation Hub verzamelt selecteert, verrijkt en deelt u nieuws, blogs en conversaties. Zo werkt u gestructureerd en samen met uw collega’s aan kennisdeling, contentcuration en –marketing.

bekijk de uitleg video

Online demo

Live voorbeeld?

Met HowardsHome Curation Hub verzamelt u relevante content voor uw branche en deelt dit met medewerkers en klanten. Wij laten u graag zien hoe dit werkt in een online demo.
Online demo
Maak een afspraak

Content marketing voor uw organisatie?

Met HowardsHome Curation Hub is structureel werken aan content marketing een peulenschil. Wij geven u aan de hand van uw specifieke situatie een passend advies.
Maak een afspraak

Artikelen over content marketing voor zakelijke dienstverlening

 • (Presentatie) Train medewerkers voor social media succes!
  Handzaam artikel over het opzetten van een social media beleid met videopresentatie (1 uur) van consultancybureau Altimeter over o.a. de erg succesvolle IT-case van Dell computers over het inzetten van medewerkers voor marketing en social media.
 • 11 Examples of Killer B2B Content Marketing Campaigns Including ROI
  Mooie verzameling content marketingcases in de b2b waaronder de zeer succesvolle ‘zombie apocalypse’ campagne van cloudspecialist Sungard.
 • Employed Media: Zet je eigen organisatie in voor optimale Content Marketing
  Er is nu naast paid, owned en earned media een sterke ontwikkeling naar een vierde poot onder content marketing: Employed Media. Daarmee zet u uw collega’s in voor optimale content curation, content creatie en promotie in het netwerk van uw medewerkers. In dit artikel een aantal laagdrempelige tips om collega’s te betrekken bij uw content strategie.
 • Hoe je met een content marketing workshop medewerkers betrekt en betere resultaten behaalt
  Bedrijven die een content marketingcampagne beginnen met een workshop onder medewerkers bereikten veel meer resultaat dan bedrijven die dit niet deden volgens een onderzoek. Je kunt vraagtekens zetten bij dit cijfer, maar het punt is duidelijk: Wanneer medewerkers via een workshop meer betrokken worden bij een campagne weten ze beter hoe ze kunnen meehelpen en bereikt u meer resultaat.
 • Zakelijke dienstverleners groeien sneller met digitale marketing
  Volgens onderzoek van Hinge onder 500 zakelijk dienstverleners zijn zij succesvoller dankzij digitale marketing: succesvolle dienstverleners zijn online beter te vinden, hebben meer omzet dankzij relevante contentmarketing en kennisleiderschap en krijgen meer leads. Een mooi artikel van Jos Veldwijk dat onderstreept dat zakelijk dienstverleners een digitale strategie moeten hebben.
 • Contentmarketing als cultuurverandering: een praktijkcase
  Dit artikel geeft een mooie praktijkcase van hoe je in een conservatieve sector (advocatuur en notariaat) mensen mee krijgt in de contentmarketing aanpak. Marketing manager Albert Jan Huisman geeft een aantal goede tips en voorbeelden voor het betrekken van medewerkers in kennisleiderschap en op een andere manier met de klant in contact te komen.