Content marketing voor ICT-bedrijven 2017-01-03T14:16:42+00:00

Content marketing in de ICT

ICT en content marketing zijn voor elkaar in de wieg gelegd. Zowel bestaande als nieuwe klantrelaties profiteren van kennis die ICT-bedrijven en haar werknemers delen met hun omgeving. Dit kan in nieuwsbrieven zijn, in artikelen op de site, maar ook doordat deze kennis actief wordt gedeeld via social media. Zo laten kantoren aan hun omgeving zien welke expertise er aanwezig is en verhogen ze hun vindbaarheid en onderscheidend vermogen.

De randvoorwaarden om dit effectief te doen is dat een bedrijf altijd een actueel beeld heeft van de ontwikkelingen in haar vakgebied en doelmarkten. Daarnaast is het genereren van bereik een vereiste om uw boodschap voldoende te laten resoneren. Een tweemaandelijkse nieuwsbrief volstaat niet meer. U moet hiervoor nieuwe kanalen aanboren. HowardsHome Curation Hub helpt hierbij:

 • Door continu nieuws en social media te monitoren op o.a. ICT ontwikkelingen
 • Door ICT consultants en andere medewerkers in staat te stellen kennis te delen
 • Door bereik te genereren binnen uw doelgroepen


HowardsHome Curation Hub

Met HowardsHome Curation Hub verzamelt selecteert, verrijkt en deelt u nieuws, blogs en conversaties. Zo werkt u gestructureerd en samen met uw collega’s aan kennisdeling, contentcuration en –marketing.

bekijk de uitleg video

Online demo

Live voorbeeld?

Met HowardsHome Curation Hub verzamelt u relevante content voor uw branche en deelt dit met medewerkers en klanten. Wij laten u graag zien hoe dit werkt in een online demo.
Online demo
Maak een afspraak

Content marketing voor uw organisatie?

Met HowardsHome Curation Hub is structureel werken aan content marketing een peulenschil. Wij geven u aan de hand van uw specifieke situatie een passend advies.
Maak een afspraak

Deze artikelen hebben we voor u uitgekozen over content marketing in de ICT-sector

 • (Presentatie) Train medewerkers voor social media succes!
  Handzaam artikel over het opzetten van een social media beleid met videopresentatie (1 uur) van consultancybureau Altimeter over o.a. de erg succesvolle IT-case van Dell computers over het inzetten van medewerkers voor marketing en social media.
 • Content marketing bij IBM: kwaliteit boven kwantiteit
  Zeer nuttig interview met Kirsten Haver Droeze, Digital Marketing Lead bij IBM Benelux. Over slimme contentdistributie en het betrekken van collega’s voor promotie binnen specifieke doelgroepen.
 • 11 Examples of Killer B2B Content Marketing Campaigns Including ROI
  Mooie verzameling content marketingcases in de b2b waaronder de zeer succesvolle ‘zombie apocalypse’ campagne van cloudspecialist Sungard.
 • B2B Software Content Marketing: 2013 Benchmarks, Budgets, and Trends
  In 2013 is er een onderzoek gedaan door het Content Marketing Institure naar Content Marketing, specifiek voor de software industrie. Dit onderzoek is met name erg interessant voor IT’ers die willen weten welke uitdagingen er zijn voor content marketing in de IT branche, welke social media het meest populair zijn en hoe het succes van content marketing wordt gemeten door verschillende bedrijven.
 • Case: Content marketing volhoudendheid zorgt voor blijvend resultaat ShoreTel Sky
  Cloud-based telefonie aanbieder ShoreTel Sky besloot content marketing in te zetten via het maken van dagelijkse artikelen van 200-400 woorden, maandelijks langere artikelen van 600 woorden en elk kwartaal een infographic. Daarnaast lag de focus op diverse keywords en het optimaliseren van conversie. Ze zagen dat content marketing een marathon is en geen sprint en hebben zich gericht om consistent content te blijven aanbieden. Binnen een jaar hadden ze mooie resultaten bereikt:

  – 50,8% meer organisch verkeer en hun pagina gericht op nieuws uit hun branche scoorde als beste landingspagina van de website.

  – 3x meer inbound links.

  – 42% betere conversie op hun content marketing pagina’s.

  Belangrijke les uit deze case is zorgen voor genoeg content en regelmaat. Dit kan bereikt worden door beter medewerkers te betrekken bij uw content strategie en de juiste tooling. Tips vindt u in onderstaande artikelen.

 • Employed Media: Zet je eigen organisatie in voor optimale Content Marketing
  Er is nu naast paid, owned en earned media een sterke ontwikkeling naar een vierde poot onder content marketing: Employed Media. Daarmee zet u uw collega’s in voor optimale content curation, content creatie en promotie in het netwerk van uw medewerkers. In dit artikel een aantal laagdrempelige tips om collega’s te betrekken bij uw content strategie.
 • Hoe je met een content marketing workshop medewerkers betrekt en betere resultaten behaalt
  Bedrijven die een content marketingcampagne beginnen met een workshop onder medewerkers bereikten veel meer resultaat dan bedrijven die dit niet deden volgens een onderzoek. Je kunt vraagtekens zetten bij dit cijfer, maar het punt is duidelijk: Wanneer medewerkers via een workshop meer betrokken worden bij een campagne weten ze beter hoe ze kunnen meehelpen en bereikt u meer resultaat.
 • Contentmarketing in de ICT sector – kennis inzetten als verkooptool
  De ICT Sector draait voornamelijk om kennis. Het heeft tijd en geld gekost om deze kennis te vergaren en daarom is men er begrijpelijk erg zuinig op. Maar… iedereen is bekend met product sampling in supermarkten en winkelcentra. Je krijgt een miniblikje Coca Cola, of een stukje kaas om te proeven. Een eeuwenoude verkoopmethode die uitstekend werkt . Dit artikel van LinkedIn expert Jan Willem Alphenaar legt uit waarom kennissampling zo’n sterk verkoopmiddel is voor ICT.
 • Content marketing speelt een steeds grotere rol bij beslissingen over IT-projecten
  Waren IT-projecten voorheen altijd gestuurd vanuit de directie en de IT-afdelingen, tegenwoordig heeft de eindgebruiker een steeds belangrijkere vinger in de pap. Uit onderzoek van LinkedIn blijkt dat steeds meer non-ICT-disiciplines (maar liefst 74 procent) invloed heeft op de uiteindelijke keuzes. IT is dus eindelijk gebruikersgericht. Om een groot IT-project te scoren moet je je niet alleen meer richten op de grote baas, maar ook via kennisdeling op de eindgebruiker. Content marketing is hier een uitstekend middel voor en dit werkt het beste als de content zo neutraal mogelijk is geschreven. Interessant onderzoek van LinkedIn voor IT-leveranciers.

Cases over content marketing in de ICT