Van knipselkrant naar nieuwsvoorziening

In 1999 trekken Fred van Dijk en René de Vries ten strijde tegen de papieren knipselkrant. Je kent hem wel, dat dikke pak met krantenknipsels dat bij de meeste organisaties in alle vroegte samengesteld werd. Alle medewerkers kregen diezelfde berg papier op hun bureau. Het gevolg: een hoop onnodig leeswerk en veel dode bomen. Dat kan slimmer. Knipselkranten vervangen ze door gepersonaliseerde online nieuwsvoorzieningen. Met ‘HowardsHome Nieuws ‘ is alles digitaal en iedere medewerker ontvangt alleen dát nieuws dat voor hem of haar relevant is.

1999 – 2007 HowardsHome groeit door naar zo’n 20 medewerkers.

Fred van Dijk
René de Vries
TwitterCloud Finchline Explore - notinmyname

Van kennismanagement naar Social Media Monitoring

Een paar jaar later knallen sociale media het toneel op. Ineens wordt er op allerlei platformen over jouw bedrijf, je producten en diensten maar ook over je concurrenten gepraat. Daar moet je als bedrijf van op de hoogte zijn! Maar hoe volg en analyseer je zoveel kanalen tegelijk? Om bedrijven hierbij te helpen ontwikkelden wij ‘HowardsHome Monitoring‘ (toen nog Finchline). Destijds de eerste grote media monitoring tool in Nederland.

2008 – 2012: HowardsHome groeit door naar meer dan 400 klanten.

Van Monitoring naar Contentmarketing

Bedrijven worstelden nog altijd met sociale media. Alleen luisteren is niet meer genoeg. Als je niet deelneemt aan de conversatie loop je kansen mis. En je medewerkers? Die zijn al lang in gesprek met hun netwerken. Maar niemand zit te wachten op bedrijven die daar komen vertellen hoe geweldig ze zijn. Waar men wel op zit te wachten is hulp. Hulp bij het verzamelen van kennis, het beantwoorden van vragen, het oplossen van hun problemen. Maak en deel je content die jouw doelgroep hierbij helpt? Dan kom je in gesprek. ‘Always be helping’. Maar hoe organiseer je als bedrijf jouw contentmarketing? Hoe kom je aan content? Hoe stimuleer je medewerkers dit te delen? HowardsHome helpt je hierbij met Employee Advocacy.

2012 – 2015: HowardsHome groeit door naar de Cloud.

Van contentmarketing naar ondersteuning van het commerciële proces

Steeds vaker horen wij van bedrijven dat ze moeite hebben om contact te komen en te blijven met (potentiële) klanten. Maar de oplossing hebben ze al in huis. De honderdduizenden nieuws- en social media berichten die zij al inzetten bij nieuwsvoorzieningen, monitoring en contentmarketing bevatten een schat aan informatie voor iedereen met klantcontact. Denk aan fusies, overnames, faillissementen maar ook deals, personele wisselingen of lanceringen van nieuwe producten. Allemaal gebeurtenissen die aanleiding geven om contact te zoeken met een klant of prospect.

Zelf door alle content spitten naar dit soort triggers is niet te doen. Dat hoeft ook niet want met Sales Triggers kan dit volledig geautomatiseerd. Zo helpen wij organisaties door commerciële kansen te leveren.

2015 – Nu: HowardsHome groeit door naar Machine Learning en AI.