Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV)2016-11-16T20:42:43+00:00

Project Description

Veiligheidsnieuws per e-mail voor het CCV

Logo van Het CCVHet Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) helpt veiligheidsprofessionals om Nederland veilig en leefbaar te maken. Het centrum deelt kennis, brengt partijen met elkaar in contact en draagt actief het beleid van het ministerie van Veiligheid en Justitie uit. Voor ruim 75 collega’s verzorgen twee medewerkers relevant nieuws en parlementaire informatie met behulp van HowardsHome.

“HowardsNieuws werd hier al gebruikt toen ik hier 5 jaar geleden kwam werken”, vertelt Leonie Harbers. Zij is samen met een collega verantwoordelijk voor webredactie en de interne informatievoorziening. “In mijn vorige functie bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu werkte ik ook al met HowardsHome, ik wist dus al hoe alles werkte.”

Weten wat er speelt!

Voor het CCV is het belangrijkste doel van het gebruik van HowardsNieuws: weten wat er speelt. “Mijn projectleider-collega’s komen nu bijvoorbeeld volledig geïnformeerd bij gemeenten over de vloer.” Ruim 30 verschillende zoekprofielen leveren het CCV tot op projectniveau de informatie die nodig is.

HowardsNieuws-portaal van het CCV - Centrum voor Criminaliteitspreventie en veiligheid

Welke profielen nodig zijn wordt aan de hand van gesprekken met de interne stakeholders bepaald. “Sporadisch komen projectleiders naar ons toe om te vragen of we onderwerpen willen toevoegen, we zijn daar met name zelf actief mee.” De dagelijkse nieuwsbrieven worden goed gelezen blijkt uit reacties uit de organisatie.

Een aantal collega’s heeft ’s ochtends een vast leesmoment, als we wat later zijn dan wordt om de nieuwsbrief gevraagd!

Verschillende bronnen en kanalen

Als uitbreiding op het landelijke online nieuws en blogs maakt het CCV ook gebruik van Parlementaire Informatie als specifieke toevoeging op HowardsHome Nieuws. Maar ook de bladen worden nog gelezen; “in de leeskast staan twee kranten en ruim 30 verschillende tijdschriften”.

Naast de dagelijkse nieuwsbrief en het nieuwsportaal staat er ook een speciale nieuwsfeed op de homepage van het e-magazine ToeZine (www.toezine.nl). “Ik was verbaasd dat dit kon en mocht” vertelt Leonie. In de beheeromgeving kunnen artikelen worden aangevinkt die op de homepage van ToeZine verschijnen. Zo is deze website altijd actueel.

ToeZine-feed-CCV-1024x490

Eenvoudig beheer

Voor het CCV bestaat het beheer van het systeem met name uit het onderhouden van de nieuwsprofielen en het aanvinken van relevante artikelen die mee moeten met de nieuwsbrief. De nieuwsprofielen leveren veel relevant nieuws waarvan na redactie de belangrijkste artikelen in de nieuwsbrief meegaan. Leonie heeft een bibliothekenopleiding als achtergrond en weet hierdoor hoe je slimme zoekopdrachten samenstelt. “Met de handleiding en een beetje nadenken wijst het systeem zichzelf. Het is makkelijk, ik heb geen ingewikkelde uitleg nodig en het is ook echt betrouwbaar”.

Gebruikers geven CCV nieuwsvoorziening een ruime 8

Het CCV heeft onlangs een onderzoek gehouden naar de ervaringen van gebruikers over de informatievoorziening van het CCV. Deze werd beoordeeld met een 8,2! “Het is gewoon een mooie manier om makkelijk op de hoogte te blijven, ook van het nieuws in kleine regionale publicaties”.

“Ik heb laatst ook een interessante sessie over Content Curation bezocht die HowardsHome organiseerde. Al met is het CCV erg tevreden over HowardsHome!”