Project Description

Detacheerder zet Social Recruiting in met Employee Advocacy [Case]

Over Secretary Plus

secretary plus logo-2Secretary Plus (onderdeel van USG People) bemiddelt in support functies en adviseert op zowel Human Resource als strategisch vlak. Secretary Plus positioneert zich als kennispartner binnen de niche ‘Management support’ door onder andere contentmarketing in te zetten. Employee Advocacy (de inzet van de eigen medewerkers bij de distributie van content) en Social Recruiting (het recruiteren van kandidaten via sociale media) zijn belangrijke onderdelen van de contentmarketingstrategie.

In deze case deelt Stephanie Pereboom, online marketeer, de doelen, ervaringen en resultaten met de HowardsHome Curation Hub.

“Het is onze ambitie om met support een wezenlijke bijdrage en toegevoegde waarde te leveren aan het succes van organisaties. Of het nu gaat om staffing vraagstukken, talent development solutions of het leveren van maatwerk consultancy opdrachten en advisering. Concreet betekent dit dat je de juiste mensen uit de markt moet weten te halen en hen aan je te binden. En toegevoegde waarde te leveren door de juiste solutions op vraagstukken te bieden en relevante content te delen.” Stephanie Pereboom

De resultaten in het kort

Vóór de HowardsHome Curation Hub

 • Content kwam via veel verschillende kanalen en collega’s ad hoc binnen.
 • Er was geen constante stroom aan externe content beschikbaar
 • Het monitoren van individuele (nieuws)sites en nieuwsbrieven kostte veel tijd
 • Delen van (eigen) content via sociale media was omslachtig en gebeurde daardoor weinig
 • Het was onduidelijk wat het delen van content oplevert
 • Inzicht in welke content door welke collega’s gedeeld werd ontbrak

Mét de HowardsHome Curation Hub

 • Eén centrale omgeving waarin content binnenkomt vanuit diverse kanalen.
 • Er is altijd voldoende relevante content beschikbaar om te delen
 • Eén collega filtert, selecteert en bereid content voor om te delen voor alle ambassadeurs
 • Groter bereik en meer verkeer naar eigen websites doordat er door de ambassadeurs heel eenvoudig content wordt gedeeld op sociale media
 • Meer online engagement zoals conversaties, likes en shares
 • Bijsturen is eenvoudig doordat inzichtelijk is welke content ambassadeurs delen en wat daarvan de resultaten zijn

Hoe zijn jullie bij ons terecht gekomen?

Om de juiste content te vinden en dit deelbaar te maken voor de gehele organisatie monitorden we altijd al de voor ons relevante sites en nieuwsbrieven. Dit kostte veel tijd en daardoor was het onmogelijk om alles te blijven monitoren. Daarnaast was er de wens om op de juiste wijze invulling te geven aan onze social media strategie.

Wij waren meer op zoek naar een partner om te komen tot een gestructureerde, centrale aanpak met meer mogelijkheden. Een geïntegreerde aanpak waarbij op één kanaal alle content binnenkomt en vanwaaruit je die content eenvoudig deelt of inplant. USG People is al jaren een relatie van HowardsHome en zo zijn we in gesprek gekomen over de inzet van de Curation Hub.

Hoe ziet jullie contentmarketing er in de praktijk uit?

Secretary Plus biedt haar content multichannel en in diverse vormen aan. Van vacatures, blogs en whitepapers tot nieuwsupdates, vakinhoudelijke artikelen en video’s. Dit doen we niet alleen op secretary-plus.nl maar ook op weassistyou.com (voorheen Assistant Plus).

Stephanie Pereboom, Online Marketeer Secretary Plus

Met de juiste filters en zoekopdrachten komt content gestructureerd binnen in de Curation Hub. Elke ochtend maak ik daaruit een selectie zodat collega’s de voor onze branche relevante content eenvoudig kunnen delen binnen hun eigen netwerk. Dit proces kost mij ongeveer een uurtje per dag en mijn collega’s zijn hooguit 5 minuten kwijt aan het inplannen van de updates.

“De Curation Hub geeft ons een goed inzicht in wélke updates het grootste bereik of het meeste engagement opleveren. Hier passen wij onze contentplanning voortdurend op aan zodat deze goed aansluit op onze verschillende doelgroepen.” Stephanie Pereboom

Vanuit de Curation Hub delen we niet alleen eigen content. Juist door ook relevante content van derden te delen laten we onze relevantie en toegevoegde waarde zien. We streven naar een verhouding van 70% eigen en 30% externe content.

Gezamenlijk hebben we het afgelopen half jaar meer dan 40.000 kliks alleen al naar onze eigen sites gegenereerd. Vooral vacatures en het Salaris -en Functieonderzoek scoorden hoog.

S Plus statistieken van employee advocacy en social recruiting

Bron: Secretary Plus statistieken uit HowardsHome Curation Hub

Social Recruiting is een belangrijk onderdeel van jullie social media strategie. Kun je aangeven hoe Employee Advocacy daaraan bijdraagt?

De afgelopen 2 jaar hebben we veel geïnvesteerd in onze eigen websites en onze online presence. We laten collega’s en kandidaten aan het woord, vertellen het verhaal achter Secretary Plus, tonen onze bedrijfscultuur en vanzelfsprekend delen wij onze visie over het vak. Zo bouwen we aan onze naamsbekendheid, zichtbaarheid en vindbaarheid en dat werkt! Onze site wordt vaker bezocht en de online engagement is toegenomen. De afgelopen jaren hebben we het aantal sollicitaties, contactverzoeken en vacatures zien toenemen.

Onze collega’s delen content, waaronder vacatures, binnen hun eigen netwerken. Ze zijn online goed aanwezig en daardoor toegankelijk voor potentiële kandidaten. De lijnen zijn kort. Zo geven assistants bij sollicitaties vaak aan dat ze via sociale media bij ons gekomen zijn.

Hoeveel ambassadeurs zijn er op dit moment aangesloten?

Er zijn 17 collega’s aangesloten op de Curation Hub. Ze zijn betrokken bij het verspreiden van relevante content via hun sociale netwerken en treden graag op als ambassadeur. Doordat content gedeeld worden binnen ieders eigen netwerk bereiken we een bredere doelgroep dan wanneer we content alleen delen via onze corporate accounts. We bereiken op deze wijze personen die onze corporate accounts niet volgen maar wel het account volgen van de collega die content deelt.

Uiteraard bepaalt iedereen zelf welke berichten hij of zij deelt. Een bericht moet natuurlijk wel bij jou en je netwerk passen. Een aantal collega’s plant ook berichten vooruit. Zo hoeven zij geen dagelijkse inspanning te leveren maar blijven zij wel hun content delen.

De Curation Hub toont een overzicht van de activiteiten van collega’s. Hierin is ook zichtbaar welke collega het meest actief is, de meeste content deelt en de beste engagement genereert.

ranglijst s plus

Bron: Secretary Plus statistieken uit HowardsHome Curation Hub

Dit overzicht delen we maandelijks met de collega’s die werken met de tool samen met de best practices en tips en tricks. Daarnaast delen we de learnings met elkaar. Dit zorgt voor draagvlak en laat de successen en de mogelijkheden van de tool zien wat aanzet tot een optimaal gebruik.

Doordat we zo bovenop het nieuws en interessante artikelen zitten verhogen we ook het interne kennisniveau. De key accountmanager en onze consultants volgen bijvoorbeeld alle actualiteiten over de markt, het vakgebied en onze relaties en prospects en zijn hierdoor op de hoogte van alle ins en outs voordat zij op een bedrijfsbezoek gaan.

Wat zijn jullie next steps op het gebied van employee advocacy?

De komende tijd blijven wij de huidige werkwijze hanteren omdat dit goed werkt en bijdraagt aan onze contentmarketingstrategie. De focus ligt nu nog op het optimaal inzetten van de huidige middelen. Daarna breiden we mogelijk uit met meer ambassadeurs.

Op termijn willen we nóg meer inzicht in de resultaten op individueel niveau. Nu weten we welke content het goed doet, maar we kunnen nog niet precies aantonen wélke content wánneer heeft gezorgd voor een nieuwe opdracht of een nieuw contact. Iemand kan bijvoorbeeld op een vacature klikken en niet meteen reageren, maar pas de dag erna.

Tips van Secretary Plus

 • Betrek de juiste mensen. Sommige collega’s vinden het heel leuk om te doen en zijn ook privé actief op social media. Dat zijn van nature al ambassadeurs!
 • Zorg dat het management achter de aanpak staat. Onze Algemeen Directeur maakt en deelt zelf ook onze content.
 • Stimuleer collega’s om te delen. Laat ze de toegevoegde waarde zelf ervaren. Alleen dan worden ze ook ambassadeurs.
 • Maak gebruik van een platform. Dit maakt het verzamelen, verrijken en verspreiden van content veel makkelijker en bespaart tijd en geld.
 • Houd rekening met de persoonlijke netwerken en hun overlap. Voor een goede spreiding betrekken wij al onze Nederlandse kantoren.
 • Bepaal het percentage eigen content en het percentage vreemde content dat je wilt delen.
 • Start met een plan en weet of analyseer welke content relevant is voor jouw doelgroep(en).
 • Deel alleen de content die relevant is voor jouw netwerk.
Meer over de Curation Hub en Employee Advocacy

Whitepaper: Zo maak je social ambassadeurs van je medewerkers

Whitepaper Employee AdvocacyEmployee Advocacy in de praktijk

Employee advocacy gaat over het enthousiasmeren, activeren en faciliteren van medewerkers om waardevolle content te delen binnen hun eigen sociale netwerken. Het is een vorm van reclame door de eigen medewerkers en een steeds belangrijker wordend onderdeel van de sales -en marketingstrategie.

In deze whitepaper die wij in samenwerking met de MT MediaGroep ontwikkelden, kunt u verder lezen wat employee advocacy precies is en hoe u het kunt inzetten.

Download de whitepaper en ontdek de mogelijkheden voor uw organisatie!

Download de whitepaper

Meer cases over Employee Advocacy met de Curation Hub