Thought leadership bij e-office2017-01-03T13:00:18+00:00

Project Description

Thought leadership bij e-office

logo e-officee-office (www.e-office.com/) maakt met digitale werkplekken organisaties slimmer, slagvaardiger en flexibeler. Ze leveren digitale, mobiele omgevingen die medewerkers optimaal ondersteunen bij hun werkzaamheden. Hierdoor zijn medewerkers effectiever, leren ze en werken ze beter samen.

e-office gebruikt HowardsHome Curation Hub (voorheen Magpipe) om in- en extern relevante content te delen met hun doelgroepen.

Marketing Manager Marianne van der Valk vertelt: “Content marketing is een belangrijk instrument voor ons om potentiële klanten in hun oriëntatiefase te bereiken en te raken. In eerste instantie startten we met de HowardsHome Curation Hub om content beter en vooral beter gestructureerd te verspreiden”. “We zijn in staat om op eenvoudige wijze content van derden te gebruiken, thought leadership op te bouwen en thematisch discussies te starten met onze doelgroepen”.

Implementatie en eerste ervaringen

HowardsHome heeft e-office intensief begeleid bij de implementatie. “Vooral het creëren van een interne kritische massa aan de gebruikerskant bleek een uitdaging. Niet dat we niet gewend zijn om intern content te delen, maar het betekent toch weer een extra tool voor mensen.” vertelt Marianne. “Daarnaast vereist het ook een andere manier van werken. De manier waarop HowardsHome dit heeft aangepakt heb ik als zeer prettig ervaren.”

Je kunt vanuit het platform publiceren naar persoonlijke of bedrijfsaccounts maar je kunt dit ook namens collega’s doen. Het kunnen publiceren uit andermans naam is zeker een krachtig instrument dat we langzamerhand steeds meer gaan benutten. In het begin was het nog wel eens spannend om uit andermans naam iets te publiceren. Maar als je goede afspraken maakt kun je wel optimaal gebruik maken van elkaars content, inzet en netwerken.

“De successen zijn verslavend. Als je een artikel plaatst dat veel hits oplevert dan is dat toch erg leuk om te zien”. e-office gebruikt ook regelmatig actuele haakjes om die te koppelen aan eerder geschreven eigen blogpost. “Zo maak je optimaal gebruik van de longtail van je blog.

e-office content curation begint met een tweet

Integratie met IBM Connections

e-office gebruikt IBM connections om intern kennis te delen en samen te werken. “Om het interne proces van kennis en content delen te laten aansluiten bij onze content marketing, zijn we nu stapsgewijs  HowardsHome Curation Hub aan het koppelen met onze Connections-omgeving.”

Het resultaat telt

e-office heeft nu meer volgers, fans en het bereik is substantieel vergroot. Uiteindelijk worden hierdoor bijvoorbeeld ook de blogs beter gelezen. Berichten die als eerste inspelen op actualiteit zorgen voor hoge pieken in het sitebezoek. “Het is erg leuk om te zien dat we nu ook vaker geretweet worden” vertelt Marianne.

Door HowardsHome Curation Hub te gaan gebruiken heeft e-office weer een stap kunnen zetten in verdere groei en professionalisering van de content marketing. “We zijn ooit gestart met het adhoc publiceren, daarna ontstond er een content agenda. Nu hebben we echt een tool die alle processen ondersteunt, van hoog tot laag is men er nu van overtuigd dat content marketing en content curatie belangrijk zijn om succesvol te zijn in onze markt”.

Volgende stap

De volgende stap voor e-office is het nog beter meetbaar maken van de inspanningen zodat de ROI duidelijk zichtbaar wordt. Dit betekent onder andere koppeling met interne systemen. Daarnaast wordt er breder ingezet op andersoortige content als onder andere whitepapers en video. Deze content is goed inzetbaar voor campagnes.

HowardsHome Curation Hub en e-office werken samen aan de stappen op dit mogelijk te maken.