GITP2016-11-16T20:42:43+00:00

Project Description

Scoren met kennisdeling bij GITP

Logo van GITPGITP is een adviesbureau dat gespecialiseerd is in inzicht en ontwikkeling van talenten van mensen en organisaties. Met diensten als assessments, organisatieadvies, trainingen, coaching, en werving en selectie levert het Nederlandse bedrijven en organisaties een volledig HRM-portfolio (human resource management). Kennis is een belangrijke asset binnen GITP. Binnen de marketing- en communicatieafdeling zijn twee informatiespecialisten actief. Zij zijn verantwoordelijk voor het leveren van actuele marktkennis aan ongeveer 200 adviseurs, managers en directie.

GITP maakt gebruik van HowardsHome Nieuws door middel van e-mailnieuwsbrieven om het nieuws volledig op maat bij alle collega’s af te leveren. Iedere medewerker kan een selectie maken uit ruim 700 onderwerpen, maar ook zelf nieuwe items aandragen. Het gaat om nieuws dat is verschenen op nieuwssites, weblogs, branchesites en andere mediakanalen. GITP monitort zo een belangrijk deel van de actuele berichtgeving rondom klanten, branches en andere relevante onderwerpen. Iedere dinsdag krijgen de medewerkers een nieuwsbrief die geheel is afgestemd op de eigen voorkeuren.

Saleskansen door goed geïnformeerd te zijn

Marijn Alofs is een van de informatiespecialisten binnen GITP. Samen met een collega maakt hij dagelijks een selectie uit de duizenden artikelen die binnenkomen. “Door een goede voorselectie filteren we irrelevante berichten eruit en zorgen wij ervoor dat onze adviseurs precies weten wat er bij een klant en in zijn branches speelt”, vertelt Marijn. Hij start de dag samen met zijn collega door de nieuwsselectie voor te bereiden. “Dit levert in veel gevallen zeer nuttige commerciële informatie op waardoor adviseurs in staat zijn om alert in te spelen op actualiteit en saleskansen”. We wachten niet altijd de nieuwsbrief af; zien we nieuws dat direct aandacht vereist, dan sturen we dit meteen door naar directie of betreffende adviseur.

“HowardsHome is een prima partij om mee samen te werken!”

Welke onderwerpen zijn relevant?

De ruim 700 onderwerpen zijn niet zomaar in het systeem verschenen. Adviseurs en andere interne klanten konden items aandragen waarover zij op de hoogte willen blijven. Voor ieder onderwerp is een zoekopdracht samengesteld die de artikelen oplevert die bij dat onderwerp passen. “HowardsHome heeft ons in het begin geholpen bij het samenstellen van de zoekstrings, maar we konden dit op een gegeven moment zelf. De HowardsHome helpdesk reageert snel, voor ons werkt dat erg prettig”. Na de eerste inrichting zijn de onderwerpen organisch verder gegroeid en aangescherpt.

Flinke efficiëntieslag

Tien jaar geleden werden de nieuwsartikelen nog met de hand gezocht, geknipt en geplakt. “We hebben toen een vraag gepost op het informatieplatform Nedbib of er collega-informatiespecialisten waren die dergelijke activiteiten geautomatiseerd hadden. Dit leverde meteen een reactie van McKinsey op. Zij hadden destijds samen met een klein bureau een dergelijke applicatie ontwikkeld”. Zo werden de eerste stappen gezet naar een eigen geautomatiseerde oplossing.

“Na verloop van tijd stelde GITP hogere eisen aan de werking en stabiliteit van het systeem en de ondersteuning van de leverancier. Daarom is begin 2013 de keuze gemaakt om over te stappen op HowardsHome. Uiteindelijk is het nu mogelijk om de wekelijkse nieuwsbrieven in de GITP huisstijl bij alle medewerkers te krijgen zonder dat we ons zorgen hoeven te maken over de stabiliteit van het systeem.”

GITP Nieuwsportaal - scoren met kennisdeling

Leuke reacties

De eerste reacties bij implementatie waren positief. “We zijn gestart met een pilotgroep van 20 personen. Toen alles goed was ingericht hebben we het systeem naar de rest van de organisatie uitgebreid”. Op dit moment is iedereen er aan gewend en horen we met name van nieuwe medewerkers dat ze de e-mail op maat echt fantastisch vinden! De indeling van de nieuwsbrieven op onderwerp en het gemak waarmee het werkt is allemaal erg prettig.

“HowardsHome Nieuws helpt ons echt verder. Het levert de juiste kennis en zorgt ervoor dat wij opdrachten binnen kunnen halen.”