Havenbedrijf Amsterdam2017-01-03T11:32:11+00:00

Project Description

Nieuwsvoorziening voor Havenbedrijf Amsterdam

Logo Haven van AmsterdamHavenbedrijf Amsterdam is het op één na grootste havenbedrijf van Nederland. Ze zorgen voor een goed verloop van het scheepvaartverkeer en verhuren grond in het havengebied. Havenbedrijf Amsterdam is afhankelijk van informatie uit diverse bronnen om goed te weten wat er speelt binnen het werkgebied. HowardsHome Nieuws is één van de systemen die ervoor zorgt dat het havenbedrijf goed op de hoogte is.

Teun Weening is als informatiespecialist verantwoordelijk voor het binnenhalen en herverdelen van online informatie naar de verschillende stakeholders. Circa 150 collega’s ontvangen wekelijks een nieuwsbrief met relevante artikelen op basis van interesseprofielen die Teun met zijn collega onderhoudt.  Dagelijks wordt een selectie uit het nieuws gemaakt dat op het nieuwsportaal verschijnt voor intern gebruik, wekelijks selecteert hij de beste artikelen voor de nieuwsbrief zelf.

HowardsHome voor webnieuws

HowardsHome  wordt sinds een jaar of vier gebruikt als aanvulling op het nieuws uit hardcopy bronnen. HowardsHome  is goed in het monitoren van webnieuws en als vervanging van nieuwsbrieven die medewerkers van Havenbedrijf Amsterdam ontvangen. “De implementatie indertijd van HowardsHome  verliep erg voorspoedig. Tanja en Peter van HowardsHome  hebben een plan van aanpak gemaakt en we hebben zelf het systeem intern flink gepromoot”.

Profielen

Het havenbedrijf heeft de profielen zo ingesteld dat ze aansluiten bij de interesses van de interne doelgroepen. Zo zijn er bijvoorbeeld specifieke profielen voor binnenvaart, shipping, infrastructuur en alles wat er op het water gebeurt. “Wij maken dagelijks een selectie van de meest relevante artikelen per profiel voor in het nieuwsportaal, door de instellingen van de profielen zijn dit overwegend Nederlandstalige artikelen.”
“Het meest prettige aan het systeem is dat we zelf naar eigen inzicht nieuwe zoekprofielen kunnen maken zonder dat we daarvoor meteen diep in de buidel moeten tasten”, vertelt Teun. “Zo kunnen we heel snel een profiel opzetten als er zich bijvoorbeeld een calamiteit afspeelt in het havengebied of een nieuw profiel maken over een actueel onderwerp.“

 

Nieuwsportaal Haven van Amsterdam - al het nieuws over Cruises

Sail Amsterdam

Een goed voorbeeld hiervan is Sail Amsterdam. Een jaar van tevoren worden hiervoor al voorbereidingen getroffen en komen ook de eerste nieuwsberichten over het evenement. “We maken dan alvast een profiel aan om al het nieuws van meet af aan te volgen, zo is de hele organisatie goed op de hoogte van alles wat er rondom Sail speelt”, aldus Teun.

Verzendtijdstip nieuwsbrieven

Van de totaal 350 collega’s wordt HowardsNieuws vooral gebruikt door de afdelingen die zich met strategie en innovatie, commercie, juridische zaken en de havenmeester bezig houden. “De gebruikers zijn erg enthousiast, de artikelen worden veel gelezen”, vertelt Teun. “De gesprekken die we met gebruikers hebben geven ons weer inspiratie voor nieuwe onderwerpen”. Veel collega’s van Teun stellen de wekelijkse verzending op vrijdag erg op prijs. Het is dat net wat rustiger, de ontvangst van de nieuwsbrief is dan een mooie gelegenheid om even bij te lezen. Dat dit frequent gedaan wordt is te zien aan het actieve klikgedrag binnen de portal en nieuwsbrieven.

HowardsHome als leverancier

“HowardsHome is een zeer benaderbare partij die heel erg open staat voor suggesties, ik ben echt fan van het bedrijf!”