Inzet van content marketing door Visma Software2017-11-21T14:37:36+00:00

Project Description

Focus niet alleen op kwaliteit, maar ook op kwantiteit

Inzet van content marketing door Visma Software

Visma Software logo

Visma levert flexibel in te richten bedrijfssoftware aan meer dan 30.000 klanten in Nederland. Vanuit de vestigingen in Amsterdam en Amersfoort werken de 150 medewerkers iedere dag met veel plezier aan oplossingen die hun klanten gemak, snelheid controle en flexibiliteit bieden.  De software van Visma automatiseert nagenoeg elk bedrijfsproces en wordt ingezet in alle branches in Nederland.  Bekende namen in het klantenbestand van Visma zijn onder andere: Wehkamp, KLM Catering Services, Univé, Formido, Xenos, en Paradiso.

De vestiging in Amersfoort richt zich vooral op grote en middelgrote ondernemingen met volledig geïntegreerde softwareoplossingen voor Human Resource Management en salarisverwerking.

Visma Software gebruikt HowardsHome Curation Hub om relevante content te delen met hun doelgroepen met als doel zich te positioneren als kennispartner op het gebied van HRM.

Samenwerking met YourReputation

YourReputation logo

Marketing Manager Enterprise van Visma Software, Rob van Loenen vertelt dat ze onder andere voor het inzetten van de Curation Hub gebruikmaken van de diensten van YourReputation.

Patty Vinagre de Freitas, Accountmanager digital marketing corporate clients bij YourReputation legt uit: “YourReputation is gericht op online reputatiemanagement. We helpen bedrijven om op een aantrekkelijke en interactieve manier content aan de doelgroep aan te bieden. Alle diensten zijn gericht op het verbeteren van bedrijfsreputaties en/of online aanwezigheid”. YourReputation ontzorgt Visma voor een deel op het gebied van content marketing en Social Media beheer.

Inzet van Content Curation

Door het inzetten van de Curation Hub wil Visma haar zichtbaarheid vergroten en zich positioneren als een HRM kennispartner.

“De nadruk ligt duidelijk op kennisoverdracht en niet op Visma als organisatie”.

Rob is bezig om de marketingdoelstellingen te formuleren voor 2015. In het kort komen deze neer op:

  • Uitstralen van thought leadership op het gebied van (E)HRM.
  • Creëren van awareness rondom Visma HRM
  • Verhogen van engagement
  • Leadgeneratie

 

Content marketing aanpak

YourReputation verspreidt dagelijks content op social media namens Visma én diverse medewerkers van Visma. Wekelijks schrijft YourReputation een blogpost die na goedkeuring geplaatst wordt op de blogsite van Visma (een content hub).

Visma HRM Software Blog Nederland - screenshot

Visma HRM Software Blog Nederland – screenshot

Hiervoor verzamelen ze via de Curation Hub interessante informatie voor de HR doelgroep. Patty: “de gevonden informatie cureren we en hieraan voegen we kennis over de markt en de visie van Visma toe”. “De blog dient als basis om de verdere verspreiding via de Curation Hub te organiseren. Het is eenvoudig om via de Curation Hub te posten op Twitter en in de diverse LinkedIn-groepen. Dit doen wij niet alleen voor het @VismaHRMnieuws account, maar ook namens diverse medewerkers”

tweet @vismhrmnieuws over wet werk en zekerheid

screenshot @vismhrmnieuws over wet werk en zekerheid

 

Contentplanning

Visma blijft samen met YourReputation en HowardsHome werken aan het verder professionaliseren van hun content marketingstrategie.

Voor 2015 is een uitgebreidere content kalender gemaakt. Rob licht toe: “Deze gaat niet alleen over de inhoud, maar ook over het aantal posts per kanaal. Per kanaal is er een publicatiestrategie bepaald. Hierbij houden we ons aan de 80-20 regel. Waarbij 20% echt eigen content is en 80% mag gebaseerd zijn op gecureerde content”.

“Belangrijke onderwerpen zijn ingesteld in Curation Hub. In samenwerking met HowardsHome passen we de onderwerpen aan op basis van de contentplanning”, vertelt Patty.

Goed samenwerken en communiceren is key om ervoor te zorgen dat processen goed blijven lopen.

Resultaten

De resultaten zijn langzamerhand zichtbaar. De wekelijkse blogpost wordt steeds vaker overgenomen en het aantal volgers op Twitter, @VismaHRMnieuws, is enorm gegroeid. Rob van Loenen:

“We zien duidelijk meer interactie ontstaan. Berichten worden vaak geretweet, geliked en er komen meer inhoudelijke reacties binnen”.

Ook is duidelijk zichtbaar dat de blog en de sociale kanalen elkaar ondersteunen. De gezamenlijke inzet zorgt voor meer bereik, volgens Patty.

Content marketing resultaten Visma

Do’s voor content marketing

Zowel Rob als Patty hebben een aantal tips voor organisaties die aan de slag willen gaan met content marketing.

Rob van Loenen verwoord zijn tips kort en krachtig: “Houd de kwaliteit in de gaten, de informatie moet goed zijn!”. “Formuleer zowel kwalitatieve als kwantitatieve doelstellingen. Een van de doelstellingen moet ook de ‘verspreiding’ zijn. Als laatste tip geeft hij aan: leer eerst goed omgaan met het speelveld van creatie, verspreiding en interactie. Conversie behalen is een tweede stap.

Patty Vinagre de Freitas vult daar op aan: “Bepaal van te voren je doel, waar wil je naar toe? Wat wil je uitstralen als organisatie?” En als laatste de tips: “doe niet alles tegelijk. Doe het stap voor stap en evalueer. Kijk wat wel en niet goed werkt. Zorg dat je niet verdwijnt in de massa. Durf je mening te geven als organisatie!”

HowardsHome Curation Hub

Voor content curation en employed media

Actuele marktkennis is belangrijk voor uw organisatie. Maar hoe selecteert u de juiste kennis? Hoe verspreidt u deze onder collega’s en hoe laat u deze kennis voor uw organisatie werken via social media en content marketing?

Met HowardsHome Curation Hub verzamelt selecteert, verrijkt en deelt u nieuws, blogs en conversaties. Zo werkt u gestructureerd en samen met uw collega’s aan kennisdeling, contentcuratie en –marketing.

Aanvragen online demo!
/wp-content/uploads/2014/09/chvideo.png