Ketchum2016-11-16T20:42:42+00:00

Project Description

Ketchum

Finchline is onder media-, merk- en PR bureaus een veelgebruikte oplossing om media en merken te monitoren en te analyseren. Als onderdeel van het wereldwijde PR bureau Ketchum, maakt de Amsterdamse vestiging al jaren gebruik van Finchline. Ketchum brengt mensen in beweging met als doel daarmee echt iets te bereiken. Ze bouwen op een duurzame manier aan de leiderschapspositie, helpen bij het veroveren van nieuwe markten en beschermen de goede naam. Klanten zijn diverse gerenommeerde merken en corporates als AkzoNobel,  Funda, IBM, Jägermeister, Makro, Philips, Unilever en Ziggo Zakelijk.

Tom Janssen van PR-bureau KetchumTom Janssen is senior consultant bij Ketchum en verantwoordelijk voor diverse klanten en de marketingcommunicatie van Ketchum in Nederland. Hij is samen met een aantal collega’s Finchline gebruiker. Hij heeft destijds de selectie begeleid van Finchline en is intern het aanspreekpunt voor eindgebruikers. Er zijn diverse collega’s die Finchline gebruiken, afhankelijk van de wensen van de klant. Het werken met Finchline is snel aan te leren en eenvoudig, “In de praktijk wijst het gebruik zichzelf en heb ik er weinig omkijken naar“.

Nieuwsmonitoring, analyses voor pitches en andere toepassingen

Finchline wordt voor specifieke klanten ingezet als nieuwsmonitor. Iedere dag maakt Ketchum een overzicht van relevante berichten. Deze worden, eventueel aangevuld met berichten uitprint, doorgezet via e-mail zodat de klant altijd op de hoogte is van actualiteit.

Wanneer er rondom klanten crises, productintroducties of andere actuele ontwikkelingen zijn wordt Finchline ingezet als issuemonitor waarbij alle relevante berichten in nieuws en sociale media real-time per e-mail gemeld worden. “Hierdoor zitten we bovenop het nieuws en weten wij als eerste wat er speelt.” vertelt Tom Janssen.

“Bij pitches en wanneer we nieuwe klanten ontmoeten helpt Finchline ons met een eerste scan van een organisatie of merk.”

Deze analyse helpt de markt en het marktsentiment snel te analyseren en geeft een beeld waar we klanten het beste kunnen helpen.

Keuze voor Finchline

De noodzaak om ook online nieuws en conversaties te gaan monitoren is de afgelopen jaren steeds groter geworden. “We hebben jaren gebruik gemaakt van Google Alerts, maar deze voldeden op een gegeven moment niet meer.” Met name de wens om ook achteraf te gegevens te kunnen analyseren en vergelijken ontbrak bij Google Alerts. Daarnaast was het enorm veel werk om in te stellen en te onderhouden. De vraag van klanten om online monitoring werd ook steeds groter waarbij ook werd verwacht dat je als bureau dit soort tooling in huis hebt.

Na het vergelijken van een aantal beschikbare oplossingen is Finchline is gekozen om de monitoring te verzorgen. Doorslaggevend was de focus op de Nederlandse markt en een goede prijs/kwaliteit-verhouding.

Support maakt het verschil

De meeste gebruikers weten zelf inmiddels hoe ze met Finchline moeten werken, in het begin was de hulp bij goede zoekvragen maken erg handig. We hebben toen op kantoor training gehad in het gebruik. De helpdesk kan altijd gebeld of gemaild worden met vragen die ze dan ook snel oplossen.

“We hadden op een gegeven moment een oplevering die in het weekend af moest, we zijn toen zelfs op zondag geholpen!”

Zie ook : http://www.ketchum.com/nl/amsterdam