Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG)2016-11-16T20:42:42+00:00

Project Description

Media monitoring in het OLVG

Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam is met drie prachtige locaties voor menigeen een bekend stadsgezicht. De afgelopen 10 jaar zijn ze tweemaal uitgeroepen tot het beste ziekenhuis van Nederland en het ziekenhuis speelde de hoofdrol in de realityserie “Jonge dokters van het OLVG”. Op de afdeling Marketing en Communicatie is Miek Warnaar betrokken bij alles wat met het monitoren van de buitenwereld te maken heeft.

Hoofdingang OLVG

HowardsHome Nieuws wordt ingezet om collega’s intern te informeren over relevant nieuws. Het OLVG heeft het systeem zo ingericht dat er niet alleen gekeken wordt naar nieuws over het OLVG maar ook over samenwerkingspartners, marktontwikkelingen, patiëntenverenigingen en concurrentie. Dagelijks maakt Miek samen met een collega een selectie uit alle berichten die in HowardsHome Nieuws automatisch zijn klaargezet. “Door artikelen aan te vinken verschijnen deze in de e-mail nieuwsbrief.”

Verzamelen en verspreiden nieuws naar medewerkers

Circa honderd collega’s ontvangen de dagelijkse nieuwsbrief. Miek beheert zelf de onderwerpen die gemonitord moeten worden. Het meeste staat vast maar voor een onderwerp dat plotseling actueel wordt, bijvoorbeeld tijdens de grieppandemie, kan het systeem worden aangepast.

Automatische plaatsing in intranet

Alle geselecteerde artikelen verschijnen daarnaast automatisch op het intranet voor medewerkers. “HowardsHome heeft de nieuwsportal zo ingericht dat deze geheel in de OLVG huisstijl is opgemaakt en een herkenbare uitstraling heeft.”

Nieuwsportaal OLVG

Volgens Miek heeft zo iedere collega altijd toegang tot deze informatie. Naast het intranet wordt ook Facebook ingezet om artikelen te plaatsen, “We zien dat veel collega’s niet altijd tijd en gelegenheid hebben om tijdens het werk het intranet te bekijken, Facebook is dan een mooie aanvulling.”

Social media rapportages

Binnen het OLVG wordt nauw gevolgd hoe de sociale kanalen zich ontwikkelen. Elke maand wordt onder andere met behulp van Finchline Explore (HowardsHome Monitoring) een mediarapport samengesteld. Hierin zijn de belangrijkste kengetallen, waaronder bereik op Facebook en Twitter, invloedscores en belangrijkste bronnen opgenomen. Deze gegevens worden ook elke twee maanden via het intranet gedeeld.

Keuze voor HowardsHome

De nieuwsdistributie bij het OLVG werd in het verleden handmatig gedaan. Een nieuwe collega vertelde over haar ervaringen met HowardsHome Nieuws. Toen is besloten om de nieuwsvoorziening intern te gaan verbeteren. “Onze doelstelling is om een actieve rol te hebben bij de interne nieuwsvoorziening. We leveren op deze manier een service aan de organisatie. Daarnaast zijn we op die manier in staat om als afdeling bovenop het nieuws te zitten.” Aan de hand van deze doelstelling en een oriëntatie naar geschikte oplossingen is het OLVG destijds bij HowardsHome uitgekomen.

Taart

“De gebruikers zijn zeer tevreden en blijven zich ook spontaan aanmelden voor de dagelijkse nieuwsbrief” vertelt Miek, “ik ben zelf zeer tevreden over de support van HowardsHome die vragen en problemen snel oplost en altijd goed bereikbaar is, de jaarlijkse taart met de feestdagen doet het trouwens ook erg goed”. Extra wensen aan het systeem heeft het OLVG nog wel, met name op de integratie tussen social media en gewoon nieuws. HowardsHome denkt hier goed in mee en zorgt geregeld voor updates.