Project Description

Nieuws voor PWN

PWN logoPWN zorgt voor de beschikbaarheid va​n drinkwater en beheert natuurgebieden in Noord-Holland. Daarnaast deelt PWN kennis en expertise​ op het gebied van waterwinning met lokale experts in het buitenland. Omdat PWN zelf geregeld in het nieuws is en er rondom andere waterbedrijven, de provincie en techniek veel beweging is houdt PWN de berichtgeving rondom deze onderwerpen nauwlettend in de gaten.

Vernieuwing van de nieuwsvoorziening

Binnen PWN is Roelof Sijpersma de persoon die ervoor zorgt dat nieuws over deze onderwerpen wordt verzameld. Als Marketing Intelligence analist zorgt hij ervoor dat dit nieuws tijdig de juiste personen bereikt. In het verleden werd dit nieuws met ‘Google alerts’ verzameld. Dit kostte echter veel tijd en was verre van compleet.

Met veel knip- en plakwerk leverde dit een nieuwsbrief op die intern werd verspreid. In 2013 is PWN overgestapt op de HowardsHome nieuwsvoorziening. “Het nieuws komt nu automatisch binnen in Mandash, de beheeromgeving van HowardsHome.” vertelt Roelof. “Samen met een collega vink ik hierin het nieuws aan dat HowardsHome heeft voorgeselecteerd. Dit staat dan meteen op onze portal en wordt wekelijks meegenomen in onze nieuwsbrief.“

Met de komst van HowardsHome mist PWN nu vrijwel geen artikelen meer en is het samenstellen van de nieuwsbrief een soepel, geautomatiseerd proces geworden.

Snel ingesteld

De onderwerpen die PWN wilde monitoren waren al in Google alerts ingesteld maar leverden daarin te weinig op. Met de hulp van HowardsHome zijn diverse onderwerpen ingesteld die allemaal kunnen worden meegenomen in de nieuwsbrief. “Wij hebben aangegeven welke onderwerpen interessant zijn, deze heeft HowardsHome helemaal voor ons ingesteld.” Met een training bij HowardsHome in Nieuwegein kon PWN direct zelf aan de slag. “Wijzigingen in zoektermen bellen we door, of we doen dit zelf als het om kleine wijzigingen gaat.”

Nieuwsvoorziening op Intranet

Binnen PWN zijn circa 80 gebruikers aangesloten op de nieuwsbrief. Buiten de directie en management maken ook beleidsadviseurs, marketing en technische collega’s actief gebruik van de wekelijkse nieuwsbrief. Ruim 40% van de gebruikers klikt ook door om de volledige artikelen te lezen. Dat is een hoog aantal actieve gebruikers dat vaak alleen wordt gehaald wanneer het nieuws een hoge mate van relevantie voor de gebruikers heeft. Na een klein intern onderzoek blijkt de nieuwsbrief dan ook met een 7,4 beoordeeld te worden.

Om het nieuws nog sneller bij de collega’s te krijgen wordt nu gewerkt aan een intranet waarin ook het HowardsHome nieuws te zien is. “HowardsHome is voor ons echt een makkelijke manier om belangrijk nieuws bij de juiste collega’s te krijgen.”

PWN Nieuwsportaal