Project Description

Siza

Siza logoSiza is een zorgorganisatie die mensen met een handicap begeleidt met wonen, werken, leren en ontspannen. Met ruim 3000 medewerkers leveren ze vanuit 150 accommodaties verspreid over de provincie Gelderland en Midden-Brabant elke dag persoonlijke en deskundige zorg. Het communicatieteam monitort met Finchline nieuws en sociale media ten behoeve van de interne en externe informatievoorziening.

Initieel is Siza gestart met het breed monitoren van diverse onderwerpen om inzicht te krijgen wat er speelt rondom voor Siza belangrijke thema’s. “In eerste instantie was leren en het verkrijgen van inzicht in het soort discussies en relevant nieuws onze belangrijkste doelstelling.” vertelt Jet Bosdijk, communicatieadviseur.

“Na circa drie maanden waren we in staat om met die inzichten meer focus te leggen in de onderwerpen die we meten.”

Delen van informatie binnen de organisatie

Siza is zelf ook actief op diverse sociale kanalen. Op Facebook richt Siza zich op cliënten en medewerkers, Twitter wordt daarnaast ingezet om ook ketenpartners en stakeholders doorlopend te informeren. LinkedIn en YouTube worden ook ingezet maar in mindere mate. Het monitoren van deze kanalen levert op dit moment nog weinig volume en weinig bruikbare informatie op als het gaat om cliënten. Het monitoren van de markt en het nieuws levert daarentegen erg veel bruikbare informatie op.

Naast Finchline (HowardsHome Monitoring) gebruikt Siza nog een dienst die artikelen in fysieke media verzamelt en Hootsuite om te reageren op tweets. “Zo dekken we al onze wensen op dit gebied goed af en missen we geen informatie”.

Door middel van Finchline Alerts, die ze zelf in kunnen stellen, krijgen Jet en haar collega’s e-mails met relevante berichten zodra deze in de (sociale) media verschijnen. “Hierdoor zijn we in staat andere collega’s direct op de hoogte te brengen van relevante ontwikkelingen in de markt zodat ze goed geïnformeerd zijn en snel kunnen reageren”. Daarnaast maakt de afdeling communicatie selecties uit de berichtgeving om te delen met de organisatie via intranet en e-mail. “Op deze manier profiteert de hele organisatie van het gebruik van Finchline”.

Snel uit de startblokken

Bij de selectie van een monitoring tool speelde mee dat Siza naast sociale kanalen ook nieuws kon monitoren.  Finchline kwam met de beste prijs/kwaliteitverhouding uit de bus. “Een medewerker van Finchline kwam persoonlijk langs voor een workshop, wij zijn enorm op weg geholpen met het instellen van alle onderwerpen.” Via mail en telefoon kan Siza meteen alle vragen kwijt wanneer er iets niet duidelijk is.

“Wij worden altijd enorm snel en vriendelijk geholpen, dat werkt erg prettig.”

Voor Jet Bosdijk en haar collega’s staat de komende tijd op de wenslijst om nog intensiever met Finchline te gaan werken. Finchline geeft daarom workshops voor gevorderde gebruikers om nog meer uit de tool te halen.