Project Description

Taxinieuws op de homepage van Sociaal Fonds Taxi

sociaal fonds taxi logoSociaal Fonds Taxi is het centrale aanspreekpunt voor de taxibranche. De 30 medewerkers vormen het kenniscentrum van de branche, houden toezicht op naleving van cao-bepalingen en helpen mee bij de ontwikkeling van taxi-opleidingen en examens. Daarnaast zijn ze gesprekspartner voor verschillende belanghebbende organisaties binnen het taxivervoer. Sociaal Fonds Taxi maakt op haar homepage gebruik van een nieuwsfeed van HowardsHome om al het relevante branchenieuws te delen.

Rianda Bos is binnen Sociaal Fonds Taxi verantwoordelijk voor alle in- en externe communicatie. Als communicatiemedewerker heeft ze onder andere de website onder haar beheer. Naast eigen berichten is sinds een aantal jaar ook breder branchenieuws aan de homepage toegevoegd. “Dit nieuws maakt de site dynamischer”, vertelt Rianda. “Op de homepage staat een aantal artikelen die relevant zijn en die ik zelf iedere dag selecteer”.

“HowardsHome zoekt op basis van een aantal specifieke zoekopdrachten relevante artikelen en daar maken we zelf een selectie uit. Achter de artikelen op de homepage zit een nieuwsportaal  die geheel in de huisstijl van het fonds nieuwsartikelen in verschillende deelgebieden weergeeft. “

HowardsHome Nieuwsportaal

Sociaal Fonds Taxi Nieuwsportaal

Flexibel in te richten

“Voor ons was bij onze leverancierskeuze doorslaggevend dat we zelf zoekwoorden toe konden voegen. Nadat de onderwerpen initieel waren ingesteld hebben we de zoekprofielen zelf kunnen aanscherpen. Het zelf kunnen beheren, de mogelijkheid om een feed op de homepage te plaatsen en de overzichtelijke weergave van het nieuws waren voor Sociaal Fonds Taxi de redenen om voor HowardsHome te kiezen.”

Slim beheer

Iedere dag neemt het beoordelen van de relevante artikelen 10 minuten in beslag. Het nieuws komt binnen per thema en hier moeten telkens de belangrijkste artikelen uit geselecteerd worden. “Door een handige preview functie zie je snel waar artikelen over gaan en voorkomen we dat er doublures zijn.” In principe dekt HowardsHome alle nieuwsbronnen maar ontbreekt een nieuwsbron dan wordt deze toegevoegd. Rianda: “In het begin vroeg HowardsHome ons welke bronnen belangrijk waren. Er ontbrak toen één gespecialiseerde bron die toen direct is toegevoegd”.

Tevreden

“We zijn al jaren tevreden gebruiker” vertelt Rianda. We willen graag nog wat deelopties om artikelen binnen sociale media te kunnen delen. “We zien dat de artikelen goed gelezen worden dus deze dienst is van meerwaarde voor onze doelgroepen!”