Project Description

Nieuws en social monitoring bij Yellow Communications

Yellows Communications gebruikt diensten van HowardsHomeHet PR- en communicatiebureau Yellow Communications uit Hoofddorp levert haar diensten aan ruim 20 organisaties. Een team van 8 professionals levert “Communicatie met resultaat”. Een goed begrip van de klant en van de markt waarin de klant zich bevindt is hiervoor essentieel. Ze gebruiken sinds 2010 HowardsHome Monitoring (Finchline) om deze marktkennis te identificeren en verspreiden.

“Voor iedere klant en markt die we bedienen willen we dagelijks kunnen zien wat er in het nieuws en sociale media verschijnt. Zo zijn we in staat om snel en proactief te reageren op ontwikkelingen die voor onze klanten relevant zijn”, vertelt Marjolein Jonker. Als projectmanager communicatie houdt zij de grote lijnen van het dagelijks reilen en zeilen van het bureau in de gaten en coördineert uiteenlopende communicatieprojecten en activiteiten, waaronder de monitoring en reporting.

Luisteren en pro-actief reageren

“We zorgen er voor dat de juiste onderwerpen zijn ingesteld en onderhouden worden in onze monitoring oplossing Finchline. Zo kunnen we ervoor zorgen dat er juist en consistent wordt gemonitord.” Deze kennis is nuttig om goed te kunnen reageren op ontwikkelingen maar wordt door Yellow bijvoorbeeld ook voor content marketing ingezet. “Wij zien dit ook echt als onze rol, de klant mag van ons verwachten dat wij bovenop het nieuws en marktinformatie zitten om zo effectief te kunnen reageren”.

In een aantal gevallen stuurt Yellow de nieuwsbrieven ook door aan klanten. Afhankelijk van het onderwerp en wensen van de klant maakt Yellow een selectie van de berichten die Finchline levert. Zo zien de klanten alleen de relevante berichten.

Ervaringen uit het verleden

Yellow heeft eerder ook met andere oplossingen gewerkt. “We hadden in het verleden ook al ervaring met HowardsHome. Toen Finchline op de markt kwam was dit een voor de hand liggende keuze.” Wat ons met name bevalt is dat we flexibel onze zoekopdrachten zelf kunnen finetunen en dat HowardsHome snel reageert op verzoeken die wij hebben. Het contact met hun accountmanagers en support verloopt altijd erg prettig.

Aanvullend werkt Yellow met oplossingen voor het analyseren van radio en televisie en offline publicaties. Zo wordt het volledige media spectrum afgedekt voor klanten.

Tevreden met resultaat

Zowel onze klanten als wij zelf zijn tevreden met het resultaat omdat we nu goed in staat zijn de berichten te monitoren. We zijn er in geslaagd de waste (berichten die onterecht in het resultaat zitten) nu tot een minimum te beperken. Het systeem werkt makkelijk. we hebben een korte training gehad, maar daarna wees het zichzelf.