Quickscan Content Marketing & Conversie bij brancheorganisaties

Brancheorganisaties social mediaHowardsHome heeft een scan uitgevoerd onder een aselecte groep van 30 brancheorganisaties uit verschillende sectoren. Daarbij is gekeken naar de wijze waarop deze organisaties content gebruiken op hun website en social media om nieuwe leden te werven en binding te houden met bestaande leden. Tevens is onderzocht of de brancheverenigingen online de conversatie aangaan en op welke manieren zij hun publiek proberen te verleiden tot lidmaatschap.

Samenvatting quickscan: social media

Twitter is ingeburgerd onder brancheorganisaties en wordt het meest actief gebruikt voor het binden van publiek en leden via het delen van content.

  1. 93% van onderzochte brancheorganisaties heeft één of meerdere Twitteraccounts.
  2. 100% van de onderzochte brancheorganisaties heeft een LinkedIn company page. Maar deze pagina wordt vrijwel niet gebruikt voor het delen van content. De LinkedIn-groepen van brancheorganisaties zijn over het algemeen levendiger, maar ook deze worden zeker niet in alle gevallen actief door de organisatie gevoed.
  3. 33% van de onderzochte brancheorganisaties heeft een Facebookpagina, Facebook is daarmee is het minst gebruikte platform.

Samenvatting quickscan: website conversie

Brancheorganisaties maken nog niet optimaal gebruik van conversiemogelijkheden op hun websites om digitale voorbijgangers aan zich te binden. Met name het niet aanbieden van additionele informatie via nieuwsbrief, whitepaper of brochure in ruil voor e-mailadres zijn gemiste kansen.

  1. 70% procent van de organisaties heeft op hun website een directe mogelijkheid om lid te worden.
  2. Een vaak voorkomende conversiemogelijkheid als het lid worden van een nieuwsbrief is bij maar 37% van de organisaties aanwezig.
  3. Het aanvragen van extra informatie over de organisatie of het downloaden van kennisdocumenten als whitepapers, brochures, etc. in ruil voor een e-mailadres wordt door brancheorganisaties zelfs helemaal niet gebruikt voor conversie.

 

Bekijk voor meer resulaten, best practices en aanbevelingen onderstaande quickscan.


By |2017-11-27T13:49:34+00:0011-11-2013|Uncategorized|0 Comments

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.