Content Hub 2016-11-16T20:41:29+00:00

Content hub

Eén definitie van een content hub is dat dit het brandpunt is van alle activiteiten die een organisatie uitvoert om content te ontdekken, verzamelen, verrijken en verspreiden. Als het doel marketing is, is dit vaak het systeem dat diverse losse contenttools samenbrengt onder één noemer met aan de voorkant een website waar deze kennis gedeeld wordt. Met een content hub ben je in staat om exposure te genereren en traffic naar je site te halen die je verdient omdat je iets waardevols deelt. Dit in tegenstelling tot media waar je betaalt voor aandacht.

Een hub is interessant voor organisaties die structureel willen werken aan het delen van kennis en het uitstralen van thought leadership. Het vullen en onderhouden van de hub is voor deze organisaties niet meer de taak van één enkele enthousiasteling maar een gedeelde taak van alle interne specialisten. Dit stelt diverse eisen aan de interne organisatie en techniek. De Curation Hub is ons instrument om een Content Hub te voeden met relevante content.

content hub

Kenniscentrum op uw website

Voor veel (b2b) dienstverleners is de website een showcase van en voor klanten en producten. Vaak lost het product een specifiek probleem op maar is de context waarbinnen dit gebeurt breder. Een leverancier van boekhoudsoftware opereert bijvoorbeeld binnen een context van wetgeving, HR, management informatie en belasting. De doelgroep die ze bedient is breder geïnteresseerd dan alleen in de features van het pakket en is bijvoorbeeld bezig om internationaal zaken te doen. Een content hub kan alle relevante content  en actualiteit voor u en uw doelgroep bevatten die aansluit bij uw propositie en het probleem van de klant. Hierdoor heeft u meer ingangen bij uw prospects dan alleen functionele en bent dus een betere gesprekspartner. Daarnaast zien uw medewerkers welke content er gedeeld kan worden op social media, krijgen beter zicht op wat er in het bedrijf gebeurt en waar het merk voor staat.

HowardsHome Curation Hub

De HowardsHome Curation Hub laat mensen samenwerken bij het ontdekken, creeren, delen en publiceren in een content hub binnen en buiten uw organisatie. Door het opslaan van zoekopdrachten in handige topics en het beschikbaar maken van deze topic in feeds wordt een content hub eenvoudig gevuld met relevante content en kan deze content overal worden verspreid. Op websites, in e-mail nieuwsbrieven en op social media. Voor kennisdeling en content marketing.

Artikelen over content hubs

 • How And Why To Create Your Content Marketing Hub
  Over het waarom en het hoe van een content marketing hub
 • The Essential Guide to Creating a Successful Content Marketing Strategy
  Welke stappen moet je nemen om een content marketing strategie op te tuigen, inclusief het creëren van interne buy-in.
 • The content marketing hub: a blueprint for content marketing
  Infographic over hoe inbound- en content marketing hand-in-hand gaan.
 • Hoe een Content Hub converteert: case ‘Gewoon over Geld’ van kredietverstrekker Freo
  Op Marketing Tribune staat een zeer uitgebreide content marketingcase van kredietverstrekker Freo. Peter Boots legt mooi uit hoe deze handelsnaam van De Lage Landen Financiering en onderdeel van de Rabobank groep thema’s als bewust met geld omgaan, geld lenen en schulden bespreekbaar wil maken. Dit doen ze met de Content Hub ‘Gewoon over Geld’. Op dit platform publiceren ze content over bewust omgaan met geld en hebben ze expres weinig ‘branding’ toegevoegd. Door de link met Freo niet te benadrukken willen ze als neutraler contentplatform overkomen en daarmee voorkomen dat prospects afgeschrikt raken.
 • Trend in de advocatuur: het contentplatform
  Contentmarketing is onder de grote advocatenkantoren een opmars aan het maken: in de vorm van het contentplatform. Wat is een contentplatform? Welke lessen kunnen we trekken uit de bestaande platformen?

  Het contentplatform is in andere sectoren een bekend begrip. Een contentplatform is een aparte website, waar online kennis wordt gedeeld. Het is een uitstekende manier voor een advocatenkantoor om zich te onderscheiden. Waar een blog vaak meer persoonlijk in aard is, kan een contentplatform breder zijn.

  In deze blogpost van Rogier Pieters op mr. online volgt een beschouwing van de initiatieven van drie grote advocatenkantoren: Dirkzwager Advocaten, Bird&Bird en HVG.

   

 • Content Hub Imtech 24/7: vakmensen aan het woord
  Imtech heeft met Content Hub ‘Imtech 24/7′ de Industrial Social Media Award gewonnen. Lees hoe Imtech van medewerkers, ‘social ambassadeurs’ maakt.

Cases over content hubs

Online demo

Live voorbeeld?

Met HowardsHome Curation Hub maakt u de beste start met uw content hub. Wij laten u graag zien hoe dit werkt in een online demo.
Online demo
Maak een afspraak

Een content hub voor uw organisatie?

Het opzetten van een content hub moeilijk? Wij geven u aan de hand van uw specifieke situatie een passend advies.
Maak een afspraak


HowardsHome Curation Hub

Met HowardsHome Curation Hub verzamelt selecteert, verrijkt en deelt u nieuws, blogs en conversaties. Zo werkt u gestructureerd en samen met uw collega’s aan kennisdeling, contentcuration en –marketing.

bekijk de uitleg video