Forum Duurzaam Werken2016-11-16T20:42:43+00:00

Project Description

Nieuwsvoorziening binnen Forum Duurzaam Werken

Logo van Forum Duurzaam WerkenForum Duurzaam Werken was voorheen bekend onder de naam Stichting TeleWerkForumHNW en stelt zich in de vernieuwde opzet ten doel om duurzaam werken op economisch, ecologisch en sociaal maatschappelijk vlak nu en in de toekomst mogelijk te maken. Met de nieuwe naam, een nieuwe website en een vernieuwde agenda is de stichting er klaar voor om verduurzaming van het nieuwe werken op de agenda te krijgen.

Inrichting van de nieuwscollectie

Een belangrijk aspect van de dienstverlening van het forum is het verzamelen en verspreiden van kennis rondom de thema’s die voor de verschillende belanghebbenden relevant zijn. In 2009 was het forum hiervoor nog aangewezen op een papieren knipselkrant die met knippen en plakken in elkaar werd gezet. “Het kostte veel tijd om deze te maken, we konden de knipselkrant hierdoor niet vaak genoeg uitbrengen. Daarnaast misten we vaak ook nieuws”. Vertelt Willem de Jager, tot oktober 2013 directeur van het Forum. “We zijn toen op zoek gegaan naar een manier om dit sneller, completer en efficiënter te doen en zijn toen terechtgekomen bij HowardsHome”.

Het forum is aan de slag gegaan om van alle onderwerpen die normaliter in de knipselkrant stonden een lijst met steekwoorden te maken waarmee HowardsNieuws de relevante artikelen uit het nieuws filtert. Na zes weken testen en aan de hand van gevonden zoekresultaten zijn de zoekprofielen aangescherpt. “Teveel steekwoorden leveren vaak een te breed profiel op, maar met te weinig steekwoorden houden we weer nauwelijks resultaten over.” Langzaam wordt het resultaat hierdoor steeds beter.

Automatische nieuwsbrief

Het nieuws wordt via een automatische e-mailnieuwsbrief verspreid aan de circa 3000 contacten van het forum. De nieuwsbrief heeft als doel de leden een communitygevoel over te brengen en laat zien dat de stichting bovenop de actualiteit zit. “Een secretaresse selecteert op het oog de meest relevante nieuwsartikelen, deze worden dan automatisch in de nieuwsbrief geplaatst.” Eén van de bronnen is het nieuws dat het forum zelf op de site zet. Dit nieuws loopt als aparte bron mee in HowardsNieuws en kan zo direct in de nieuwsbrief overgenomen worden. “De nieuwsbrief levert altijd veel complimenten van onze leden op wanneer we ze op evenementen tegen komen.”

“Onze site was bij de implementatie als volgende project aan de beurt. Het nieuws op de site liep destijds een jaar achter. Voor een forum als het onze maak je dan geen goede indruk”. De onderwerpen van HowardsNieuws zijn een goede aanvulling op het laatste nieuws dat op de site staat. Automatisch verschijnen nu artikelen op de site, hier zit geen menselijke handeling meer tussen. “Soms zie je wel eens een artikel dat niet helemaal in het profiel past maar het voordeel van actualiteit en snelheidswinst weegt hier ruimschoots tegen op”, vertelt Willem de Jager.

De nieuwskoppen op de homepage openen geheel in de huisstijl van het forum zodat bezoekers echt het idee hebben op de site te zitten. “We zien in de statistieken van de site terug dat hier echt veel gebruik van gemaakt wordt”.

Het nieuwsportaal van Forum Duurzaam Werken

De toekomst van nieuwsvoorziening

Voor de toekomst wenst Willem de Jager een nog meer gepersonaliseerde nieuwsvoorziening. “De site biedt nu voor elk wat wils, het zou nog mooier zijn als het nieuws helemaal wordt aangepast aan de voorkeuren en gedrag van de sitebezoeker.” Dit gaat Willem de Jager bij het forum niet meer meemaken, vanaf november 2013 richt hij zijn energie op de EBEM een coöperatieve vereniging die voor de duurzame en zelfstandige energievoorziening van de gemeente Brummen zorgt. “Maar ook daar wil ik graag weer gebruikmaken van de diensten van HowardsHome!”